ICT

Succesvolle inzet van ICT in uw bedrijf

Frappant is dat goede ICT zoals de mens in uw bedrijf en zoals uw bedrijf in haar omgeving, alleen dan moeiteloos functioneert als uw ICT zo goed werkt als u. Hebt u al gemerkt dat ICT u ook behoorlijk kan tegenwerken? Vaak bezorgt ICT zowel u als uw klant meer werk in plaats van minder. In sommige omstandigheden is zelfs meer te bereiken zonder ICT dan met. De bedoeling van ICT is eenvoudig met minder inspanning/kosten meer toegevoegde waarde te leveren voor u en uw klant.

Of je nu brood bakt of mensen geneest, wie onderneemt, heeft voortdurend te maken met de omgeving waarin zich steeds nieuwe technologische kansen en bedreigingen voordoen. Uw bedrijf is voor de omgeving als een ‘embedded system’. In de economie betekent dit zoveel als een geïntegreerd systeem dat past in zijn omgeving en daarin toegevoegde waarde weet te leveren en zich als vanzelf aanpast aan de vraag.

Welke bedrijven precies volwassen worden, verklaren we vaak zoals Darwin dat deed aan de hand van Spencers ‘Survival of the fittest’ in de biologie: de economie selecteert de bedrijven met de best aangepaste eigenschappen. 

Ook in de informatica wordt gesproken over ‘embedded systems’. Per definitie bestaan ze uit:

  • een sensorgedeelte dat de omgeving waarneemt
  • een communicatiegedeelte dat de waargenomen informatie doorstuurt naar
  • een informatieverwerkend gedeelte (processor en software)
  • en een actuatorgedeelte dat het gedrag van de omgeving (waarin het systeem is ingebouwd) aanstuurt op basis van
  • de beslissingen genomen door het informatieverwerkende gedeelte

Kwaliteitssystemen, kennissystemen en ICT-systemen liggen dus idealiter synchroon en embedded in elkaars verlengde. Dat vraagt een integrale aanpak met veel draagvlak bij uw medewerkers. ICT verandert uw bedrijf in een meetbaar efficiënter en effectiever bedrijf, een fitter bedrijf, want anders kunt u beter zonder. ACE Productions® wil graag haar ervaring met organizational alignment, performance management, kennismanagement en bouw en implementatie van ICT in organisaties voor u inzetten.